Блог

Зі святом Перемоги!

09.05.2016 13:08

З Великоднем!

01.05.2016 07:50

Із Воскресінням –
Світлим святом!
Усмішок й радості багато!
Хай Божа ласка Завітає
І щастям Вас благословляє!
Смакує паска на Здоров я,
І благодать іде З небес,
У день, наповнений любов'ю,

Радійте, бо Христос Воскрес!

 

Народні прикмети про погоду в квітні.

14.04.2016 08:55

У квітні ранковий туман віщує ясну погоду.
Якщо купчасті хмари надвечір не зникають, то погода погіршиться, задощить.
Черемха зацвітає перед останніми весняними заморозками.
За цвітінням осики визначають терміни ранньої сівби моркви, аза цвітінням черемхи — картоплі.
Закурілася ліщина — час орати.
Розпустився дуб — пора сіяти горох.
Якщо дуб розпустився раніше від ясена — на сухе літо.
Зазеленів березовий гай — пересаджуй дерева.
На початку квітня грім — на тепле літо.
Туман стелиться по воді — на ясну погоду, піднімається вгору — на негоду.
Якщо квітневий дощ починається з великих краплин, то ненадовго.
Горобці сидять настовбурчившись — незабаром збереться на дощ.
Ластівки почали лаштувати гнізда — настало стійке тепло.
Якщо в морозяний день заспіває півень — потепліє.
Галки сідають на верхів'я дерев — до тепла, а всередину ши¬ються — на мороз.
Ранній виліт бджіл — настане тепла весна.
Вітер дме вночі — з'явиться вдень вода, тобто занегодить.
Сині хмари — на тепло й опади.
Якщо у квітні вітер дме з південного заходу—чекай тривалої негоди.
Якщо верба зацвіла, коли стояла ясна й тепла погода,— літо буде тепле й щедре на мед.
У квітні ясні ночі закінчуються приморозками.
Ні холоднішим від березня, ні теплішим від травня квітень не буває.

 

Всесвітній день авіації та космонавтики

12.04.2016 08:53

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики. Космонавтика — це сукупність галузей науки і техніки, що призначені для дослідження й освоєння космосу й позаземних об'єктів. Починаючи з кінця 1980-х років людство планомірно здійснює пілотовані польоти з метою освоєння космічного простору, вивчення Сонця, комет й інших космічних об'єктів та дослідженя Землі з космосу. Дослідження космосу надзвичайно важливе для картографування, вивчення ресурсів Землі, метеорологічних явищ.

 

День сміху, гумору

01.04.2016 08:51

Наразі невідомо, як виникло це свято, але звичай відзначати його існує в усій Європі й майже всій Азії. Більшість дослідників сходиться на думці, що це свято сягає язичницьких часів, установити християнське джерело не вдалося, власне, як і пов'язати цей день із якоюсь іншою світовою релігією.

Ще в давніх індійців був звичай під час святкування народження Шиви (а це свято припадало на початок квітня) жартома обманювати один одного. За давнім звичаєм, ця процедура задобрювала богів.

З точки зору давньоримського філософа Апулея традиція жартувати й обманювати бере свій початок від свята на честь бога сміху.

Натомість давні ісландці вважали богів засновниками дня сміху. Цю думку поділяють з ісландцями
й жителі Данії, Норвегії та Швеції. За легендою, аси (давньоісландські боги) святкували перше квітня в пам'ять дочки Тіасса Скадеї.

За давньоєврейською легендою,, «перше квітня» — значить «неправда». За переказами, коли тіло Ісуса Христа було викрадено з домовини, начебто саме тоді євреї навчили народ жартівливих жартів: на фразу «Христос воскрес!» мала бути відповідь «Перше квітня!».

Шотландці називають першоквітневий обман «гонінням шуліки», французи — «квітневою рибою»; англійці більш категоричні: для них перше квітня — свято всіх дурнів.

Дуже цікавою є німецька традиція. Згідно з нею батьки посилають дітей до рідних, друзів і просто сусідів, аби діти попросили щось таке, чого не можна отримати, наприклад голосу собаки, запаху квітів, посмішку чорта тощо. Це доручення має назву «послати у квітень». Походження такого звичаю пов'язують із виставами часів середньовіччя, зроблених на основі Святого Письма. Маються на увазі перекази про те, як водили Ісуса Христа від Каяфи до Пілата, від Пілата до Ірода, тобто даремно посилали когось за чимось.

 

My Birthday!

27.03.2016 08:25

Здравствуй новый и ласковый год моей жизни! Радости взлётов, тонны восторгов - предвижу!

Міжнародний день щастя!

20.03.2016 08:50
Будь-яка людина, що перебуває при здоровому глузді і тверезому розумі, прагне бути щасливою, або хоча б зовсім не проти того, щоб бодай зрідка, але відчувати такий стан, при якому присутнє почуття найбільшого внутрішнього задоволення своїм власним буттям, повноти і осмисленості життя. Когось це почуття залишає дуже рідко, хтось, навпаки, вже й забув, що може відчувати щось подібне, але бути щасливою людиною здавалося б дуже просто і дуже природньо.
Увага до питань щастя супроводжувала людство протягом всієї його історії. Про це написано і сказано так багато, що напевно окремо взятій людині не вистачить і усього її життя, щоб ознайомитися з повним переліком думок і міркувань з цього приводу. Однак, у спробі узагальнити цей величезний матеріал, цілком впевнено можна стверджувати, що питання щастя впритул стосується і моментів внутрішньої свободи людини, і зовнішніх факторів, які супроводжують її життя, таких понять як совість і честь, почуття власної гідності. І навіть взагалі може бути тісно пов’язане зі, здавалося б, зовсім незначними причинами та обставинами, які у багатьох просто можуть викликати відверту іронічну посмішку. Щастя можна легко втратити або позбутися. А його подальше здобуття або повернення може коштувати людині великих і неймовірних зусилль, забирати неабияку кількість сил та часу.
Враховуючи, що прагнення до щастя є основоположною метою людства, Генеральна Асамблея ООН, за даними проекту DilovaMova.com, 28-го червня 2012- го року, на своєму 118-му пленарному засіданні прийняла відповідну резолюцію, в якій запропонувала всім державам - членам і структурам самої системи організації Об’єднаних Націй, а також і іншим регіональним і міжнародним організаціям, широкому громадянському суспільству, включаючи як неурядові організації, так і приватних осіб, відзначати Міжнародний день щастя, і постановила щорічно проводити його 20-го березня.
За офіційним думку ООН, сприяння процесам сталого розвитку, справедливості та викорінення злиднів, більш комплексного та збалансованого підходу до економічного зростання, активне сприяння благополуччю всіх народів, невід’ємно стосується питань забезпечення щастя як для окремої особистості, так і для суспільства в цілому.
Підтримуючи дану ініціативу, ми щиро бажаємо всім і кожному бути щасливим! Нагадуємо, що навчитися радіти малому не так важко і під силу кожному з нас. Щастя і радість - це брати близнюки. Задовольняючись малим набагато легше отримати більше! Будьте щасливі, зі святом!
 

Прощена неділя

13.03.2016 08:49
Останній день масляного тижня називається прощеною неділею. В цей день прийнято просити вибачення один у одного за всі образи, спричинені на протязі року.
В 2016 році Прощена неділя припадає на 13 березня.
 

Свято жіночості!

08.03.2016 08:47
Цей святковий день цілком присвячений найпрекраснішій половині нашого суспільства. Його популярність наростає і зміцнюється вже більше ста років. Історія появи міжнародного жіночого дня проста і зрозуміла - це була спроба відновити спотворену століттями справедливість по відношенню до жіночої статі, яка на стільки вкоренилася в суспільстві, що бути жінкою, ще якихось 100-150 років тому означало тільки одне - безправ’я і всецілий, навіть гнітючий послух. Як тоді, так і зараз існувала думка про те, що жіноча частина населення представляє його слабку частину. Цьому намагаються привести найбанальніші докази, мовляв чисто по фізичним показниками вони поступаються у силі і міці чоловічої частини суспільства. Але чому ж тоді на плечі наших жінок вивантажували і продовжують вивантажувати самі обтяжливі і трудомісткі заняття? Жінка витривала і в цьому вона перевершила чоловіка. Про її витривалості ходять легенди. Її витривалість помітна і проявляється на кожному кроці. Зваживши всі розрахунки можна прийти тільки до одного висновку: чоловік і жінка абсолютно різні, але абсолютно рівні між собою. Більш того - одне без одного приречені на смуток і печаль, і навіть вимирання.
Щоб ця думка дійшла до широкого громадського суспільства, до розуму сильних світу цього, необхідно було справді революційне втручання. І воно сталося. Опускаючи передісторію руху за права жінок, самі істотні зрушення в цій сфері настали саме під віянням революційних настроїв, починаючи з відомих подій минулого століття.
На сьогоднішній день цивілізоване суспільство офіційно закріпило і вирівняло права жінок, на стільки, на скільки це здалося можливим і доцільним. Надмірна увага до цієї теми дала свої плоди і все ж якесь протистояння час від часу ще зустрічається, особливо в нездорової культурному середовищі.
Міжнародний жіночий день найчастіше пов’язують із соціалістичним рухом, який по суті відкрив реальні шляхи для активної реалізації рівноправності жінок в широкій суспільній свідомості. У 1975-му році, за даними проекту DilovaMova.com, фіксуючи всесвітні тенденції до цієї теми, свято було офіційно підтримано Організацією Об’єднаних Націй і в 1977-му році, резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН № A/RES/32/142, День 8-е березня запропоновано було всім зацікавленим державам безпосередньо використовувати для популяризації та реалізації рівноправності жіночої частини населення у своїй громадській традиції.
Відкидаючи пафосність і офіційну частину всіляких державних петицій і документів, однозначно можна сказати: це один з кращих свят, яким довелося увійти в наші календарі. У День нашої, самої прекрасної половини населення, ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших жінок! Здоров’я Вам, миру і щастя! Зі святом 8-е березня, подарунків та гарного настрою!
 

Початок весни!

01.03.2016 08:46
Його починають очікувати вже з середини зимового періоду часу, а іноді і з самої осені. Воно надихає і змушує нас по новому поглянути практично на все, на оточуючу нас природу, на власні перспективи, дарує надію на те, що разом з пробудженням життя навколо нас, і наш власний настрій до життя також прокинеться і заб’є весняним ключем. Початок весни - це завжди неперевершене диво. Напевно це самий кращий для більшості з нас період року. Чи може офіційний перший весняний день стати святом? Кожен вирішує сам. Не можна заперечувати те, що саме по собі перше березня зчайний і буденний день, коли людина, яка з головою погрузла в нескінченних турботах, роботі, навчанні, просто не помітить його. Це свято цілком можна і пропустити, адже всі ми знаємо, що від цього нічого страшного не трапиться. Що ми втрачаємо? Нічого! Але і не набуваємо тоді так само абсолютно нічого, а адже весь інший світ уже завмер в передчутті всього майбутнього. Повітря стане змінюватися, сонечко скоро стане по справжньому приємним, не так як спекотним літом і вже ніяк не так, як холодною зимою. Починається нове життя. І ми завжди маємо свої дивіденди від цього, хочемо ми того чи не хочемо. Це справжній дар і у вас нічого не вимагають взамін. Весна іде. Вона не пройде повз вас. Вона обов’язково подарує вам щось приємне, тепле і рідне. Зустріне вас і ніколи не пропустить.
У цей День проект DilovaMova.com поспішає привітати всіх, чекаючих початку весни з цим великим святом! Весна іде до Вас! Вона не забариться і готує Вам свої хороші подарунки. Скоро все зміниться і зміниться на краще, а якщо у Вас все добре, то стане зовсім чудово, адже у Вас додасться сил і день стає більше, а значить і часу у Вас буде все більше і більше. Природа навколо Вас розцвіте і заспіває. Настане довгоочікуваний час і підніметься настрій. Все буде по-новому, може бути не з початку, але обов’язково з новим натиском, з новим потенціалом і радістю. Це весна. Вона стукає Вам прямо в двері, заглядає у вікно. Вона не нав’язує себе, просто все життя стає на свої місця. Зі святом Вас!
1 | 2 | 3 >>