Мітинг-реквієм "Пам'ятаємо! Перемагаємо!"

07.05.2016 09:35

 

 

6 травня 2016 року до Дня пам'яті та примирення учні та вчителі вшанували тих, хто захищав свою Батьківщину у роки Другої Світової війни та захищає її сьогодні. Учасники заходу схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав  своє  життя  за  рідний край, вшанували хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій війні, під час революції Гідності та АТО на Сході України, та поклали квіти до Обеліску Слави та пам'ятника герою Радянського союзу П. Кударю. 


Довідково
Цей день відзначають відповідно до Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Відповідно до яких:
 Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Новий зміст відзначення включає в себе:
- переосмислення подій ІІ світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого;
- рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та ін);
- перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.