Районний семінар вчителів іноземної мови "Позакласна робота з іноземної мови як складова частина навчально-виховного процесу"

23.04.2016 10:06

 

22.04.2016 з метою надання методичної допомоги вчителям іноземної мови щодо формування в учнів у процесі позакласної роботи з англійської мови лінгвістичних інтересів, спрямованих на поглиблення знань, комунікативних умінь і навичок відбувся районний семінар-практикум з теми «Позакласна робота з іноземної мови як складова частина навчально-виховного процесу» на базі НВК «Новоолексіївська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».

Теоретичний блок був представлений виступами методиста районного методичного центру Плаксіної С.В. та керівника районного методичного об’єднання вчителів іноземної мови Фуклєвої Е.А. з теми «Позакласна робота як засіб формування особистості».

У практичній частині учитель англійської мови НВК «Новоолексіївська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Колоянова О.Ю. поділилася власним досвідом із позакласної роботи в початковій школі. Вона узагальнила форми позакласної роботи з іноземної мови та продемонструвала дидактичні ігри, які використовує на своїх уроках. Її учні показали літературно-музичне свято “Spring is coming”, під час якого декламували вірші, співали пісні, танцювали.

Учитель англійської мови СЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів м. Приморська Анісімова Н.О. репрезентувала сценарій позакласного заходу, присвяченого В.Шекспіру, «Геній Ренесансу» для учнів 7-9 класів.

Під час круглого столу педагоги мали змогу обмінятися думками щодо теми семінару, поділитися власними напрацюваннями. Піднімалися питання щодо організації роботи літніх мовних таборів як однієї з форм позакласної роботи та проведення державної підсумкової атестації з іноземної мови у 2016 році в 9 та 11 класах. 

Наприкінці учасники семінару отримали методичні рекомендації та посилання на Інтернет-ресурси.

https://primroo.ucoz.ua/news/26_04_2016/2016-04-26-678