Цитати про кохання англійською мовою з перекладом

29.04.2016 09:47

Як говорить народна мудрість «Нам потрібна одна хвилина, щоб знайти нового друга; одну годину, щоб захопиться ним; один день, щоб полюбити, і ціла вічність, щоб забути». Любов – це відчуття, яке становить основу нашого життя. Ми всі когось любимо – батьків, братів і сестер, чоловіків і жінок, дітей і т.д.

А коли нас питають, що ми маємо на увазі під любов'ю, не кожен може відповісти миттєво.

А однієї відповіді на це питання і немає. Хтось, як Арістотель, вважає, що це «одна душа, яка живе в двох тілах»; хтось, як Платон, впевнений, що це «серйозний психічний розлад», а комусь, як святому Августину, здається, що це «краса душі». Споконвіку багато філософів і проповідників, поетів і письменників, а нині ще композиторів і співаків намагалися зрозуміти, що таке любов (love). Цьому почуттю присвячені пісні, фільми, вірші і романи на всіх мовах світу. Тому, якщо ви вивчаєте англійську мову і прагнете знайти відповідь на вічне питання «що таке кохання», вам знадобиться деяка інформація на цю тему.

Поговоримо про любов на англійській мові

Коли ми говоримо про любов англійською мовою, чомусь відразу згадуємо день святого Валентина (St. Valentine's Day). Історія виникнення цього свята дуже туманна, але католицька церква офіційно визнала трьох святих, які стали мучениками в ім'я любові (martyr in the name of love). Один Валентин допомагав укладати шлюби (perform marriage ceremonies) римським солдатам, хоча імператор Клавдій II їх заборонив. Другий допомагав раннім християнам уникнути переслідування римлянами. Ну, а третій, сидячи у в'язниці в очікуванні покарання, закохався (fall in love) в дочку в'язничного наглядача і перед смертю надіслав їй однойменну листівку «From your Valentine». Легенда про останнього найбільш поширена, і любовні листівки (love greeting card) у це свято є обов'язковим атрибутом вітання з метою висловити свої почуття. Крім листівок-валентинок жіночої статі прийнято дарувати шоколадні цукерки (бажано у формі «сердечок») і квіти (краще троянди).

День святого Валентина, як тріумф любові в світі, настільки укорінився в нашій свідомості, що багато хто з нас мріє укласти шлюб в це свято (marry / tie the knot / get hitched), а ті, хто ще не зважилися або вже окільцьовані обов'язково намагаються влаштувати романтичний вечір ( romantic evening). Як говориться, все про любов і для любові. Звичайно, всі ми хочемо любити (love) і бути коханими (be loved). Але любов не завжди буває взаємною, деколи ми стикаємося і з нерозділеною (unrequited love). До речі, слово love – не єдине для вираження цього почуття. Можна ще використовувати такі слова, як affection, amour, fondness і passion, хоча останнє більше стосується такого фізичного почуття як «пристрасть». Любов може бути безкорисливої (unconditional love) або навпаки (cupboard love).

Ми всі мріємо укласти шлюб по любові (love match, union of hearts), а не без неї (loveless marriage). Кажуть, що буває кохання з першого погляду (love at the first sight), і воно може бути так само цінним, як перше кохання (first love). Часом ми розчаровуємося в любові (to disappoint in love), і тоді наш улюблений чоловік (apple of one's eye / darling / sweetheart) намагається повернути нашу любов (recover affection / win back a lost love). Коли ми знаходимо свою другу половинку (significant other), ми зізнаємося їй у своєму почутті (declare love / confess one's love) і добиваємося відповідної любові (gain heart / win love). Як говориться: «У любові і на війні всі засоби хороші» (All is fair in love and war).

Асортимент лексики про любов на англійській мові просто величезний. А як чудово звучать англійською цитати і вислови відомих людей? Та що там говорити, всі приголомшливі повільні композиції саме про любов на англійській мові. Вивчіть «любовну» лексику і ви доторкнетеся до чарівного світу кохання англійською мовою.